Takana jo 3 viikkoa. Toissa mennyt mukavasti.Valilla aamuvuoroa, valilla iltaa. Yleensa iltavuorot ovat rauhallisempia. Yhtena paivana kummastelin kun asiakas ilmoitti mitanneensa verensokerin. 150. Muista henkilokunnasta se oli ihan normaali. Selvisi, etta espanjassa luku jaetan 18:toista :)

 

Kavimme Torremolinoksessa tiistai-iltana. Ystavamme asuvat siellá. He olivat vastassa asemalla. Soimme taivallista ruokaa taivallisessa paikassa. Kattoterassilla, nakoala merelle ja Malagan iltavaloihin. Torremolinos oli pitkaan vain yksi Malagan kaupunginosa, mika on yksi syy siihen, etta siella ei ole merkittavia nahtavyyksia. Kaupunki on keskittynyt matkailuun ja huvitusten tarjontaan...

Koska olen paihdetyon tyossaoppimisjaksolla muutama kommentti: aurinkorannikolla alkoholin liikakaytto on suuri ongelma varsinkin turistien keskuudessa. Jo aamupaivisin turistit istuvat "humalassa" baareissa.Vanhuksilla on katkokavelya ja toispuoli halvauksia. Ihmisilla nakyy myos kavelykeppeja ja kainalosauvoja. Toki myos paikalliset istuvat jo aamusta tapasbaareissa, lahinna miehet siis. Heidan juomisensa ei ole niin humalahakuista. Kuulemma juovat tinto de veranoa eli punaviiniin sekoitettua limejuomaa.

Lauantaina olimme suomen positiivisemmaksi henkiloksi valinut Mikko Kuustosen konsertissa. Muchas gracias Mikko!

Syo juodessasi, juo syodessasi!

Tapakset ovat Andalusian lahja maailmalle.

Pikkunaposteltavat on tehty paikallisista raaka-aineista perinteitá kunnioittaen. Tapas tarkoittaa kantta.Aikanaan juomalasit peitettiin leipapalalla, karpasten torjumiseksi. Myohemmin lisattiin paalle viela juustoa tai kinkkua. Asiakkaat tottuivat suupaloihin juoman seurana. Suosikki paikassamme tapas annos maksaa 1,30 e sis. oluen/viiniin/limun.Tyypillisia tapaksia ovat esim.

tortilla =munakas

jamon serrano= ilmakuivattu kinkku

rabo de toro= haran hanta

albondigas= lihapullat

en saladilla rusa= perunasalaatti.

Talla reissulla ei siis ainakaan laihduta!!!

Nyt odotamme paasiaista, Semana Santaa, vuoden suurin juhla ja Andalusiassa se on nayttava kansan juhla .

Lisaksi odotamme ystavia Suomesta, jotka tulevat launtaina. Tervetuloa!!!