Hola!

Täällä ollan vihdoin Espanjassa, Fuengirolassa. Matka sujui hyvin.Lento oli ajallaan. Meitä oli vastassa yllätyksenä ystävämme rouva ja herra Virtanen Torremolinoksesta. Tulimme junalla suoraan Los Bolichesin asemalle.Matka maksoi 2,65 e ja kesti noin 30 min.

Los Bolichesin asemalla odotti väittäjämme, Sara, joka vei meidän asunnollemme. Asunto on kiva, siisti, 5.krs., merimaisema, länsiparveke, eli kaikkea sitä mitä olimme sopineetkin.Sara antoi avaimet ja ohjeet .

Ensimmäinen aamu Fuengirolassa. Sattui olemaan myös syntymäpäiväni. Pitihän sitä juhlistaa kuohuviinillä ja mansikoilla.

Takana 4 työpäivää hyvinvointikeskuksessa . Työpaikalla minut on otettu todella hyvin vastaan. Kaikki ovat olleet  auttavaisia ja ystävällisiä. Ohjaajani Jaakko on ammattitaitoinen ja mukava.

Aamuvuorot ovat 7-15  tai 8-16 ja iltavuorot 13-21. Minä en tee yövuoroja, mutta paikalla o´n aina yksi yökkö.

Yksikössä työskentelee johtajan lisäksi, toimistossa yksi henkilö, keittiöstä ja ruuanlaitosta vastaa yksi henkilö, yksi sairaanhoitaja ja 6 hoitohenkilökuntaan kuuluvaa.

Asukkaita on 9 pienryhmässä, sekä muutama muu henkilö huoneistojen puolella.

Tunnelma on kodinomainen ja lämmin. Työ on lähinnä perushoitoa. Auttamista aamu -sekä iltapesuissa ja pukeutumisessa.  Asiakkaat ovat useimmat muistisairaita vanhuksia. Osa on pyörätuolissa. Pyrimme ulkoilemaan ja järjestämään pientä virikettä päivään. Täällä asukkaat saavat nukkua aamuisin pitkään ja päivän rytmi on muutenkin  rauhallisempi kuin Suomessa.

Myös se ero on Suomeen, että hoitajat pesevät kaiken pyykin ja siivoavat huoneet + wc:eet eli Espanjassa saa kyllä luututa lattioita :)

Tänään kävin kaupassa  yhden asiakkaan kanssa ja jännitin, että kumpi meistä osaa takaisin... Hyvin selvittiin kumminkin.

Aamuisin kello soi 6.30 . Nautin kupposen kahvia. Katselen merelle kun kalastajat palailevat satamaan. Aurinko nousee ja muistutan itseäni, että nauti joka hetkestä. Lähden köpöttelemään 7.30 kohti työpaikkaa. Aamu on ihanan  rauhallinen, kaupunki vasta heräilee ja kaupat sekä kuppilat  availevat oviaan... Sen verran on ollut vilpakkaa aamulla, että tuulitakin olen saanut vetää niskaani. Mutta huomenna on perjantai. Minulla on viikonloppu vapaata. Olen ostanut liput eksoottiseen konserttiin: Apulanta esiintyy täällä!!

Nyt olen koittanut kaksi tuntia liittää tähän blogiin kuvia , ei onnistu. Pakko koittaa joskus myöhemmin..Adios!

Palaillaan!