Nyt jo viisi viikkoa siis oltu. Enaa vajaat 3 viikkoa jaljella. Apua! tamahan loppuu pian.

 

Vieraat Suomesta olivat vajaan viikon. Paivat hujahtivat nopeasti. Viikko sisalsi varia ja vaarallisia tilanteita...mukavaa oli! Univelkaa kertyi, mutta tyovuorot tuli sovitusti hoidettua. Terveiset vaan sinne Keravalle!!

Paasiainen samana senta, myos oli ja meni . Kadut tayttyivat kulkueista ja niiden katsojista.Paasiaisena juhlitaan kristillisten perinteiden vaalimista, katolista uskoa ja kevaan tuloa. Varsinaiset juhlapaivat taalla ovat kiirastorstai ja pitkaperjantai. Malaga ylittaa muut paikkakunnat komeudellaan ja suuruudellaan kulkueissa. Malagaan tullaan juhlimaan paasiaista kaukaakin.Yksi suosituimmista ja odotetuimmasta on Muukalaislegioonan sotilaiden nayttava kulkue. Myos Fuengirolassa tyhjat loma-sunnot tayttyvat paikallisten saapuessa juhlimaan paasiaista. Tyopaikalla tarjottiin myos juhlalounas lohta seka toisena paivana lammasta. 

Tyossa alkavat hommat sujua jo rutiinilla. Paasin asiakkaan mukaan paikalliseen terveyskeskukseen laakarin vastaanotolle. Vastaanottoaika on noin 6 minuuttia/ asiakas. Meilla oli mukana myos avustaja ,joka puhui espanjaa ...kovaa ja kiireella..muuten naytti asiat sujuvan yhta hyvin kuin suomessa.

olimme myos toisen opiskelijan, Heidin, kanssa lounaalla merenrantaravintolassa kanssamme oli kaksi asiakasta. Jalkiruuat nautimme jatskibaarissa. Menimme ja tulimme taksilla. Invataksin tilaus  espanjaksi  tuotti meille hieman haastetta, mutta  selvisimme siitakin ja paiva oli hyvinkin onnistunut.

Tyonantaja kannustaa meita opiskelijoita miettimaan virikehetkia asiakkaiden kanssa, joten olemme useammankin kerran istuneet kuppiloissa ihmisia katselle ja rupatellen.Myoskin shoppailemassa olemme olleet.

Asun Funegirolassa Los Bolichen kaupunginosassa. Taalla on paljon suomalaisia, muita skandeja seka britteja.Suomalaisyhteiso on vahva.Taalla parjaa halutessaan vaikka Turun murteella. Rannikolla on lukuisia sumalaisia yrittajia:laakareita, kiint.valittajia, kampaajia, kosmetologeja, rakentajia, asianajajia jne.

Suomibaareja on myos , missa voi laulaa vaikka karaokea tai tanssahdella humppaa. Funegirolassa on myos suomalainen koulu ja lukio. Suomalaiset yhdistykset jarjestavat monenlaista toimintaa mm. kieli- ja kasityokursseja. Seurakunnan toiminta on myos vilkasta. 

jos koti-ikava yllattaa apu on lahella :salmiakkia ja jauhoista lenkkimakkaraa saa suomikaupoista.

Nyt odotamme vappua.Suomalaisyhteisot ainakin viettavat sita Cavaa juoden ja vappubrussilla ollen. 30.4-4.5 taalla vietetaan kansainvalisia markkinoita Feria Internachional de los pueblos.Teemana on maailman ympari viidessa paivassa. Paikalle odotetaan satojatuhansia vierailijoita. Kansainvaliset markkinat ovat kuulemma hilpeat ja meluisat bileet... on tanssiesityksia, laulua ja soittoa kaikista maista aamuun asti. Ruokaa ja juomaa on tarjolla joka koujussa ja niiden valissakin.

Pakko siis menna itsekkin  paikalle !!!!

4.5 tulee kauan odotetut vieraat, tyttaremme. Onkin jo ollut kova ikava!!!

ps. kavin jalka- ja kasihoidossa, kesti 2.5 tuntia. maksoi yhteensa 39e.Lisaksi olin kampaajalla hiusten leikkaus + varjays, kulmien laitto + vari. kaikki yhteensa 45e. Elama on...edullista Espanjassa!!