No niin, kaksi viikkoa jo oltu ja myöskin tehty töitä. Alan pikkuhiljaa pääsemään rytmiin ja matkaväsymys sekä jännitys uudesta työpaikasta helpottavat. Viime viikko oli säiden puolesta tod. huono. Kellon kääntö teki sen, että joudun kävelemään aamuisin pimeässä töihin. Torstai aamulla oli vielä hirveä myrsky, ukkosti ja salamoi. Onneksi huoneistossa oli sateenvarjo, rikkinäinen kyllä tietysti. Vettä tuli kuin saavista kaataen. Olin polviin asti märkä päästessäni töihin. Silloin vilahti myös mielessä ajatus...onko tässä mitään järkeä...

Normaali työpäivä sujuu seuraavasti: aamuvuoro alkaa joko klo 7 tai 8. Ensin odotellaan rauhassa, että asiakkaat heräilevät. Sitten autetaan heitä aamupesuissa ja puketumisessa. Asiakaat ovat tosiaan muistisairaita, osalla on aikuisiän diabetes tai aivohalvaus. Muutama pyörätuuolissa oleva on enemmän autettava, osalle riittää pelkkä ohjeistus ja apu tarvittaessa. Pesujen jälkeen tarjolla on aamukahvi tai puuro. Klo 11 on päiväkahvit ja klo 13 ruokailu. Tarjolla on erittäin hyvää kotitekoista pääasiassa suomalaista ruokaa. Kuten lihapullia ja muusia. Toki joskus saamme paikallisia herkkuja myös. Syön itsekkin maksua vastaan töissä. Ruuan jälkeen useimmat asiakkaat viettävät siestaa. .. toki itsellekkin maistuisi. Klo 15 iltapäiväkahvit. Klo 18.00 iltapala ja iltatoimet. Iltapala voi olla vaikka lohivoileipää ja kahvia. Aina välissä voi järjestää jotain virikettä esim. nettikaistan kautta voidaan katsoa vanhoja suomifilmejä.

Yhtenä päivänä tarvisimme ambulanssia (kaatumistapaus). Ambulanssin tulo kesti 3 tuntia. Uskomatonta!! Vaikka työpaikalta soitettiin sinne 3-4 kertaa ja kerrottiin, että on kiire ja hätätilanne. Yleinen hätänumero on sama kuin Suomessa 112. EU maissa matkustavat ovat oikeutettuja hoitoon paikallissairaalassa tapaturman sattuessa. Espanjan terv.huoltopalv. ovat maksuttomat.Ensiapu vastaanottaa ilman ajanvarausta, mutta palvelua on vaikea saada muulla kuin espanjan kielellä. työpaikkalla Maria puhuu espanjaa, joten hän hoiti yht. ensiapuun.

Ahora! Rapido! El ataque cardiaco!  heti, nopeasti, sydänkohtaus. opettelin ulkoa !!

Toinen tilanne oli kun asiakas palasi sairaalasta ambulanssilla .Olimme valmistautuneet paluuseen klo 15-16. Asiakas tuli klo 20. Oli kestänyt koska ambulanssi oli ajanuy Los Pacosiin, ja mehän olimme Mijasissa. Alan kaivata suomalaista järjestelmällisyyttä!!! Eräänän aamuna kävin apteekissa hakemassa antibioottia. Ei saa ilman reseptiä, Virkailija neuvoi menemään lääkäriin. No viimeksi sen oli saanut ilman...liekkö siis kiinni virkailijasta. Yleisesti Espanjasta saa ilman reseptiä monia Suomessa reseptilääkkeiksi luokiteltuja tabletteja ja edullisempaan hintaan. No mutta hyvin menee kun itsekkin ottaa mananameiningin... huomenna kaikki hoituu!!

Minulla oli viikonloppu vapaa. Aurinko paistoi. Ihanaa!! Olimme mieheni kanssa Malagassa. Mutta siitä sitten lisää ensi blogissa.  Adios!!!